Menu:

Välkommen till Facklan i Hälleforsnäs.

Ni finner oss på Storgatan 12 i Hälleforsnäs.

DE HUNGRIGA BJÖRNARNA

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 1 okt 15:00

Knattebio!
Ord pris: 60 kr för alla.

Barn 40 min | Ingen åldersgräns

En av björnarna är stor och tjock och en är väldigt liten… Ned och Mishka är inte vilka björnar som helst. De flesta brunbjörnar tycker om att hålla sig för sig själva, men de här två är goda vänner och bor tillsammans i ett mysigt hus mitt i skogen. Över allt annat på jorden älskar de mat, som de gärna vill ha så mycket som möjligt av, men helst med minsta möjliga ansträngning. Det går inte alltid som de tänkt sig, men oftast slutar det med två mycket mätta och belåtna björnar.

Efter Zbyněk Černíks böcker om Ned och Mishka – De hungriga björnarna.

Svenska röster: Leif Andrée, Anton Lundqvist, Jennifer Sherwood, Annica Smedius, Anna Isbäck, Stig Zamolo, Bengt Järnblad, Anton Olofsson Raeder

AVGRUNDEN

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 1 okt 18:00

Ord pris: 100 kr
Pensionär: 80 kr

Action

Vid sidan av det riskfyllda arbetet som säkerhetschef i Kiirunavaaragruvan försöker Frigga balansera familjen, den nya kärleken Dabir och ett ex som inte vill släppa taget. Men när marken plötsligt börjar skaka under deras fötter spelar livspusslet ingen roll och kampen för att inte dras ner i avgrunden börjar.

"Avgrunden" är berättelsen om en familj som ställs inför det otänkbara när katastrofen alla fruktade plötsligt är ett faktum.

Regi: Richard Holm Skådespelare: Tuva Novotny, Peter Franzén, Kardo Razzazi, Felicia Truedsson, Tintin Poggats Sarri, Edvin Ryding

TROLLS 3

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 15 okt 15:00

Ord pris: 100 kr
Barn upp till 12 år: 80 kr
(endast matinéföreställningarna)
Pensionär: 80 kr

Animerat, Äventyr, Komedi, Familj
Åldersgräns ej bestämd

Efter en tid med sann vänskap och obevekligt flirtande är nu Poppy och Kvist äntligen ett officiellt par. När de kommer varandra närmare, upptäcker Poppy att Kvist har ett hemligt förflutet. Han var en gång med i hennes favoritpojkband, fenomenet BroZone, tillsammans med sina fyra bröder: Floyd, John Dory, Spruce och Clay. BroZone upplöstes när Kvist fortfarande var jätteliten, och även familjen splittrades. Kvist har inte sett sina bröder sedan dess. Men när Kvists bror Floyd kidnappas, för sina musikaliska talanger, av ett par skurkaktiga popstjärnor, Velvet och Veneer, ger sig Kvist och Poppy ut på en spännande och känslomässig resa för att återförena de andra bröderna och rädda Floyd från ett ännu värre öde än att bli en bortglömd popstjärna.

THE CREATOR

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 15 okt 18:00

Ord pris: 110 kr
Pensionär: 90 kr

Sci-Fi, Action, Thriller
15 år, 2h 13m

Femtio år in i framtiden, med människan och AI i krig. En härdad amerikansk arméveteran tar på sig ett dödligt uppdrag i hopp om att hitta sin fru som inte sett varandra på fem år, genom att ta sig in bakom fiendens linje och hitta skaparen till en högt avancerad artificiell intelligens som tros vara AI:s ultimata biljett till världsherravälde. Från regissören av "Rogue One".

Regi: Gareth Edwards Skådespelare: John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, John Sturgill Simpson, Madeleine Yuna Voyles, Allison Janney, Ralph Ineson, Marc Menchaca

NELLY RAPP - DÖDENS SPEGEL

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 29 okt 15:00

Ord pris: 100 kr
Barn upp till 12 år: 80 kr
(endast matinéföreställningarna)
Pensionär: 80 kr

Äventyr, Komedi, Familj
1 tim 36 min | 11 år

Nelly och hunden London får sällskap av Valle då de beger sig ut i Svartskogen för att finna Dödens spegel. En resa som tar dem allt djupare in i skogen och till den plats där Nellys mamma en gång försvann.

Regi: Johan Rosell Skådespelare: Matilda Gross, Johan Rheborg, Jens Ohlin, Marianne Mörck

TILLSAMMANS 99

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 29 okt 18:00

Ord pris: xx kr
Pensionär: xx kr

Komedi, Drama

1975 var kollektivet Tillsammans en storfamilj. 24 år senare, 1999, har det förvandlats till världens minsta. Kvar finns bara Göran, världens snällaste, och Klasse, som väver sina trasmattor. När Klasse i hemlighet bjuder in till Görans födelsedag, återförenas alla för en kväll. Vad har hänt i deras liv sen sist? Har det gått bra eller dåligt för dem? Vem blev känd författare och vem hamnade på mentalsjukhus? Lever drömmarna från sjuttiotalet? Vem minns Peter? Äter Göran fortfarande gröt?

"Tillsammans 99" är en film som vill beröra och rycka med biopubliken med sin humor, glädje och även sorg. En komedi och en allvarlig berättelse om tidens gång och om hur det är att leva.

Regi: Lukas Moodysson Skådespelare: Gustaf Hammarsten, Shanti Roney, Anja Lundqvist, Olle Sarri, Jessica Liedberg, Lisa Lindgren, Cecilia Frode, Lars Frode, Henrik Lundström, Sten Ljunggren, David Dencik, Jonas Karlsson, Julia Heveus, Clara Christiansson Drake

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.