Menu:

Välkommen till Bio Facklan i Hälleforsnäs.

Ni finner oss på Storgatan 12 i Hälleforsnäs.

MUMIER PÅ ÄVENTYR

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 19 feb 15:00

Ord pris: 100 kr
Barn upp till 12 år: 80 kr
Pensionär: 80 kr

Animerat, Komedi, Familj
1 tim 28 min | Barntillåten

Långt ner under marken i Egypten finns en gammal mumiestad där den frihetstörstande prinsessan Nefer och den avdankade hjälten Thut bor.

Gudarna och Farao bestämmer att de två främlingarna ska gifta sig med varandra, mot deras vilja. Thut gömmer därför den dyrbara vigselringen på ett säkert ställe i en grotta. Samtidigt uppe på jordens yta utför Lord Silvester Carnaby en arkeologisk expedition, och för första gången någonsin hittar han något relevant – en egyptiskt grav med en antik vigselring. Äntligen får han möjlighet att bli en känd arkeolog och gå till historien. Men han räknar inte med att ringen redan har en ägare.

När Thut märker att ringen blivit stulen blir han tvungen att klättra upp till människornas värld och infiltrera nutidens London. Med sig har han Nefer, sin lillebror Sekhem och husdjurskrokodilen Croc - tillsammans får de tre mumierna vara med om ett äventyr de sent ska glömma!

Denna tecknade äventyrsfilm innehåller tre originalsånger och visas på biograferna med svenskt tal.

EN DAG KOMMER ALLT DET HÄR BLI DITT

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 19 feb 18:00

Ord pris: xxx kr
Pensionär: xx kr

Drama

Den framgångsrika serietecknaren Lisa och hennes syskon samlas på föräldrarnas gård för första gången på över tio år. Föräldrarna vill att endast en av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villig att flytta hem igen? "En dag kommer allt det här bli ditt" är en berättelse om en familj och ett arv som ingen vill ha.

Regi: Andreas Öhman

Skådespelare: Karin Franz Körlof, Peter Haber, Suzanne Reuter, Liv Mjönes, Arvin Kananian, Mattias Fransson, Emil Almén, Filip Berg

MUCKLORNA - PETTSON OCH FINDUS

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 5 mars 15:00

Ord pris: 100 kr
Barn upp till 12 år: 80 kr
Pensionär: 80 kr

Animerat, Äventyr, Familj

ANDRA AKTEN

FACKLAN HÄLLEFORSNÄS

Sön 5 mars 18:00

Ord pris: 100 kr
Pensionär: 80 kr

Drama, Komedi
1 tim 54 min | Barntillåten

Livet som nybliven pensionär kunde vara bättre. Evas exman flyttar in tvärs över gatan med sin nya fru och Evas son verkar obegripligt nog tröttna på sin mammas daltande och vill ha mer egen tid, utan hennes överbeskyddande hjälp. Vad ska Eva göra av all tid? Ett extraknäck dyker upp som Eva inte kan motstå – den store stjärnskådespelaren, den excentriske Harald Skoog, har drabbats av en stroke och behöver rehabilitering i sitt eget hem. Vad som börjar som en katastrof växer till varm vänskap, spirande livsglädje och till ett hopp om att livet inte är över. Faktum är att det kanske inte ens har börjat.

Regi: Mårten Klingberg Skådespelare: Lena Olin, Rolf Lassgård, Lars Väringer, Anneli Martini, Charlie Gustafsson, Görel Crona

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.